Værd at vide

Playliste, Band Eller DJ?

By 30/07/2019 april 15th, 2021 No Comments

Man kan ikke sige hvad der er det bedste, da ikke 2 fester er ens.
Derfor vil vi hellere se på hvad de forskellige løsninger kan have af fordele og bagdele, og så lade Jer bestemme hvad der er den bedste løsning for netop Jeres bryllups fest.

Underholdningen er altafgørende for succes på Jeres store dag.
Den sidste ting, I ønsker at bekymre Jer om ved Jeres bryllup er musikken. Festen er, hvad I og Jeres gæster vil huske, og Jeres musik kan skabe eller dræbe atmosfæren.
Mens det at bruge en Spotify playliste vil spare Jer penge, vil bookingen af en bryllups DJ sikre Jer en mindeværdig fest!

Lad os se på fordele og ulemper i bryllups DJ eller Playliste debatten.

Helt ærligt, at have en Playliste til at styre musikken fra start til slut, er et logistisk mareridt. Ud over selve ceremonien (hvis I bliver viet udendørs) ønsker I så virkelig at blive lænket til enheden, hver gang der sker noget under receptionen eller middagen, ligesom eventuelle sange jeres gæster har skrevet eller pludselige taler?
Det er en del af Jeres bryllups DJs opgave at have en forberedt tidsplan for aftenens begivenheder, sammen med Jer, Jeres toastmaster eller stedets overtjener.

Bryllups DJ’en vil have sat sange i kø for Jer, for at sikre, at hver gribende del af natten skaber det helt rigtige Soundtrack. Derudover kan en dygtig og erfaren Bryllups DJ sørge for overgangen fra Jeres middags musik, til brude valsen, til fader-datter dans, går glat, da de har ekspertise i mixning, blanding og samt problemfrit, at integrere alle Jeres sang anmodninger.
Derudover kan Jeres bryllups DJ også “læse publikum”, og juster musikken til, hvad festdeltagere synes bedst om eller er mest begejstrede for. Det betyder både Jeres gamle bedstemor og Jeres ni-årige niece vil have en lige så fantastisk tid!

Vi ønsker ikke at gå udenom de omkostninger, der er forbundet med at ansætte en professionel bryllups DJ.

Ja, det er ganske omkostnings effektivt bare vælge “plug & play” modellen med en Playliste. Og I tænker sandsynligvis: “Hvorfor betale for at have nogen til at stå på en scene, vride nogle potmeter, trykke på nogle knapper, og tale ind i mikrofonen?” Tja, svaret er simpelt….
Al den opmærksomhed som den professionelle DJ giver sit udstyr så som pladespillere, mixer og hovedtelefoner sikrer, at musikken aldrig stopper, og sange glider let over hinanden. Ikke at nævne, at I ikke behøver bekymre Jer over eventuelle underholdnings detaljer som I skulle have glemt i løbet af natten.

Det betyder, at festen forsætter, Jer og Jeres gæster har en uforglemmelig dag/aften/nat. Hvad er mere værdifuld end det?

At vælge en mobil DJ, der har tendens til at over-kommunikere med Jeres gæster med overdreven mikrofon brug, er ikke Jeres bedste satsning, men I har stadig brug for nogen til at komme med meddelelser på passende tidspunkter gennem hele festen.

Jeres bryllups DJ er der ikke kun for at sikre festen forsætter, men også at være med til at skabe de specielle øjeblikke, der vil tilpasse begivenheden til Jer. Kan en Playliste eller Siri (iPhone assistent) gøre det? Højst usandsynligt. Hertil kommer, at tilstedeværelsen af en erfaren bryllups DJ betyder en dybde af musik viden, der er uden fortilfælde.

Selv om I skulle være de helt store iTunes eller Spotify fanatikere, så er det Jeres bryllups DJ’s opgave at opretholde et endeløst bibliotek af sange, som kan bringe Jer specielle remixes, mash-ups og imødekomme selv de mest obskure anmodninger.

Flere og flere par vælger at booke en bryllups DJ frem for et band til deres bryllup.

BridalGuide.com har lavet en undersøgelse som viser at 85% af alle brudepar har valgt at booke en DJ til deres bryllupsfest.

Vi vil gerne skitsere fem forskellige grunde til, at en bryllups DJ er bedre end et band.

For det meste, ønsker I, at musikken til Jeres bryllup dække forskellige genrer. Det er højst usandsynligt, at et bands sanger(e) vil være lige så gode til at dække Michael Jackson som siger som David Bowie. Meget få opnår dette godt. Desuden giver det ikke mening for bands at afvige alt for langt fra den populære genre, så hvis I virkelig ønskede at høre Jeres favorit indie bands sang, Så er I nok løbet tør for held.
Med en bryllup DJ får I den oprindelige sang, udført af den oprindelige kunstner. Med en lille smule planlægning, kan en bryllups DJ, der har adgang til hele iTunes-katalog eller andre betalings sites, spille tysk industrial musik sammen med Michael Bublé og smide noget ABBA på for god ordens skyld, og få det til at passe og lyde problemfri.

I ønskede at høre Jeres foretrukne rap sang, men det synes ikke at passe godt ind med gæsterne. Et band skal spille sangen til ende; der er bare ingen problemfri og elegant måde for dem at afslutte sangen på. Selvfølgelig kan de forsøge hånd signaler og øjenblink og måske endda højteknologiske høretelefoner til at koordinere, men det kommer ikke til at være gnidningsfrit. En bryllups DJ, på den anden side, kan hurtigt mixe ud af en sang, der er en bombe for dansegulvet, uden at dræbe stemningen og eller miste gæsterne på dansegulvet.

Bryllups DJs ikke tager pauser. Det er rigtigt, de vil spille lige igennem. Et band vil helt sikkert tage mindst 2 pauser.

En bryllups DJ med adgang til internettet kan hurtigt hente en sidste øjebliks anmodning fra parret, hvis han ved et uheld ikke skulle have den i sin samling allerede og blande det ind, uden en pause i musikken og festligheder. Et band? Ikke helt så let.

Bookning af en bryllups DJ vil være en brøkdel af prisen for et godt bryllups band. Ikke alene er et evt. depositum og den fulde hyre mindre, men alle andre omkostninger såsom mad og forfriskninger og evt. overnatning hvis det er behov for det, også meget lavere med en bryllups DJ.

Der er en misforståelse, at man for at få en storslået fest, skal have et band. Begge muligheder kan skabe en vidunderlig begivenhed … nøglen er at finde dygtige kunstnere. At finde et dygtig bryllup band er muligt, men svært. Du får hvad du betaler for. Hvis et band er et absolut must, så er der et par muligheder der kan formilde alle parter.

At trykke på en knap til en forud indstillet playliste med sange gør ikke en bryllups DJ god. En rigtig DJ ved, hvordan man bruger udstyr med pladespillere, som er det mest ønskelige selvom CD’er og USB, idag er acceptable.

Det tager flere års træning og erfaring at mestre kunsten og videnskaben at bruge flere pladespillere, beatmatching, frasering, slip-cueing, udlignende, faseskift, harmonisk mixning, beat jonglering og udvælgelse af sange, samt gøre det hele problemfrit, mens man holder øje med dansegulvet og de andre gæster for at sikre, at alle er glade.

DJ’ing er den ultimative test af multitasking. Tænk på det som det at, skrive sms’er, rode med radioen, spise sandwich og føre en samtale mens man kører en bil og stadig ankomme sikkert. Det er en ordentlig mundfuld, og kun en ekstremt dygtig DJ kan undgå at køre galt.

En god bryllups DJ ved, at der er ikke sådan noget som “one size fits all”.
Uanset hvad du ønsker, det skal du få – selv de mest “ud af boksen” anmodninger, obskure musikalske præferencer eller unikke religiøse traditioner.

Den bedste bryllups DJ ved, hvordan man diplomatisk navigerer rundt i dine behov sammen med dine gæsters ønsker og dit lokales stil/krav.
Du planlægger dit bryllup i flere måneder, på udkig efter ideer og inspiration, så hvorfor skulle du ikke sikre at din musik er lige så inspirerende og enestående som resten af din planlægning?

Leave a Reply