Værd at vide

Hvad definerer en god Bryllups DJ?

By 30/07/2019 april 1st, 2021 No Comments

At kalde sig en god bryllups DJ er ikke noget man bare lige kan gøre.
Idag kan næsten alle med noget software og lidt simple hardware, markedsføre sig som bryllup DJ. De samme mennesker ville nok aldrig komme ind og spille på en natklub eller for et etableret firma, men desværre for Jer, som brudepar, bliver mange af dem hyret som bryllup DJs til bryllupper.
Når man ser på de følelsesmæssige, økonomiske og generationelle udfordringer ved bryllupper, så er de langt mere udfordrende og har en masse på spil, som en natklub ikke har og ej heller store firmafester.
Så hvad er med til at definere en rigtig god bryllup DJ?

Her er de 5 centrale faktorer, der bestemmer kvaliteten af en bryllups DJ:

At trykke på en knap til en forud indstillet playliste med sange gør ikke en bryllups DJ god. En rigtig DJ ved, hvordan man bruger udstyr med pladespillere, som er det mest ønskelige selvom CD’er og USB, idag er acceptable.

Det tager flere års træning og erfaring at mestre kunsten og videnskaben at bruge flere pladespillere, beatmatching, frasering, slip-cueing, udlignende, faseskift, harmonisk mixning, beat jonglering og udvælgelse af sange, samt gøre det hele problemfrit, mens man holder øje med dansegulvet og de andre gæster for at sikre, at alle er glade.

DJ’ing er den ultimative test af multitasking. Tænk på det som det at, skrive sms’er, rode med radioen, spise sandwich og føre en samtale mens man kører en bil og stadig ankomme sikkert. Det er en ordentlig mundfuld, og kun en ekstremt dygtig DJ kan undgå at køre galt.

Hvad betyder det? Det betyder at en person har opnået erfaring, ved at spille for alle former for kunder, spillesteder og arrangementer. Ikke kun fødselsdage, ikke kun firmafester, ikke kun natklubber.

Hver type fest giver erfaring, som tilføjer et lag til de færdigheder og evner som DJ’en besidder. At vide hvordan man kan/skal spille for at ramme forskellige grupper af mennesker fremmer musikalsk viden, øger tilpasningsevne, sikrer mulighed for at fejlfinde og udvikle elegance under pres og hjælper med til at skabe en god bryllups DJ.

En god bryllups DJ ved, at der er ikke sådan noget som “one size fits all”.
Uanset hvad du ønsker, det skal du få – selv de mest “ud af boksen” anmodninger, obskure musikalske præferencer eller unikke religiøse traditioner.

Den bedste bryllups DJ ved, hvordan man diplomatisk navigerer rundt i dine behov sammen med dine gæsters ønsker og dit lokales stil/krav.
Du planlægger dit bryllup i flere måneder, på udkig efter ideer og inspiration, så hvorfor skulle du ikke sikre at din musik er lige så inspirerende og enestående som resten af din planlægning?

Det er ikke nok, blot at vide en masse om sange og musik. DJ’en er nødt til at have det for at kunne spille det.

Kan DJ’en ikke klare gæsternes ønsker når de kommer op og ønsker musik til et bryllup, så har han simpelthen bare ikke nok sange og er derfor ikke en god bryllups DJ.

At benytte sig af iTunes eller andre online baserede musikløsninger er en udmærket ide, for at kunne levere de sange der ønskes, men at basere hele ens musik kartotek på streamingtjenester som Spotify, Soundcloud eller andre online harddiske er en dårlig løsning.

Hvad sker der når Jeres DJ ikke kan komme på nettet eller har dårlig forbindelse?….Så står i uden musik.

Jep det er rigtigt. De bedste DJs og især store bryllups DJs kender stort set alle plader og sange, der er blevet produceret, og har en enorm appetit for at opdage nyt og gammelt musik.

De sætter en ære i at kende alle remixes af en original sang og kan helt sikkert huske det antal gange en sang er blevet fortolket af forskellige kunstnere. Nævn en kunstner eller en sang, du kan lide, og de vil give dig ti andre, der ligner hinanden, og ti, der er løst forbundet, og 10 til, som er helt uafhængige, men vil appellere til dig.

De opbygger lydsporet til en hel nat, baseret på et par sange eller kunstnere, du elsker, minder dig om favoritterne du har glemt og hjælpe dig med at opdage nye mens de holder dig væk fra dem du hader!

Jeres bryllup er en af de vigtigste dage i jeres liv … I ikke ønsker at overlade underholdning til en “Hr. Hvemsomhelst”.
I har brug for en top professionel bryllups DJ, der har de færdigheder, den viden og erfaring som gør Jeres bryllup en mindeværdig aften.
WhiteWeddingDJ.dk benytter kun professionelle DJ’s med lang erfaring i bryllupper.

Leave a Reply